Picture
V studiu med snemanjem pesmi "Kjer je Sonce doma", na sliki z leve proti desni: Leila A.Jelić, Miha Renčelj, Aljaž Tominc, Uroš Podboj, Drago Popovič (FOTO: Andraž Šumrada)
1. Leila, videospot ima posebno sporočilo. Je bila to tvoja ideja?
Ideja o članih skupine in nekaj bližnjih prijateljev, ki nas spremljajo skozi različna obdobja v življenju, je bila moja, producirala pa jo je skupina art group R.A.N.D.O.M. V prvem delu spota, za katerega so mi mnogi rekli, da jih je kar malo šokiral, hihihi, je prikazana slika žalovanja, vsi smo v črnini. Prva asociacija na to sceno je pogreb, a gre za mind-trick. Skupaj z spremljevalnim bandom smo tam v črnem in sami. To ponazarja ne le pogreba, ampak neko osamljenost. Ko je človek žalosten, ko posveča svoje besede in glasbo nekomu, ki ga ni, je pač sam. Druga scena prikazuje neko obdobje, ko imaš vsega dovolj na pladnju, tam je grozje, torta, lučke, vsi smo v belem, oh in sploh ... :) vse je fajn :) Takrat nisi več sam, ko imaš vsega v izobilju, lahko to tudi deliš z ostalimi, kajne? V tretji sceni pa smo mladostno razposajeni in brezskrbni. Sama pesem, čeprav je zelo enostavna, govori o različnih nivojih čustev, od občutka, da se moraš soočiti sam sseboj, do občutka neposesivne ljubezni, ki dopušča, da je tisti, ki ga imaš rad, na boljšem, na lepšem, in tosprejmeš. Ljubiti pomeni privoščiti svobodo, tam ni zavisti, saj če je nekdo, ki ga ljubiš nekje, kjer je srečen, pa ti gre to v nos, nekaj ni prav, kajne? Hahaha :) tako-privoščiti svobodo in veselje in si ne lastiti tuje pravice do tega,to je ljubezen, če mene vprašaš :)

2. Koliko časa si snemala spot, kdo ti ga je režiral?
Spot smo snemali en dan, režirala ga je Valerija Zabret, direktor fotografije je bil Tine Potočnik, Andraž Šumrada jebil na drugi kameri, Marija Laura Potočnik-Mica, je poskrbela za sceno in make-up, frizure je porihtala Shyme,oblekli smo se razpoloženju primerno, piko na i pa je Maj Jukič dodal s svojo montažo v postprodukciji.

3. Si bila zadovoljna s svojo snemalno in igralno ekipo?
Prvič sem snemala spot skupaj s člani banda, povabili smo še nekaj prijateljev za statiste, da bi bila občutek in našapovezanost pristna, tako da je bilo zabavno, hkrati pa nam je bil vsem skupaj izziv speljati to profesionalno. Mislim, da smo uspeli ujeti prava čustva na kamero. Spot je precej manj "popeglan," kar se tiče našega izgleda, kot moj prvispot, a to je bil tudi cilj, doseči nek pravi feeling, ki je med nami in verjamem, da nam je to uspelo :)

4. Načrtuješ še kakšno pesem v kratkem?
Pripravljenih imam že nekaj pesmi, odločiti pa se bo treba, katera najbolje predstavlja stanje duha v obdobju, v katerem se sedaj nahajam. Kaj kmalu se bo vedelo kaj več o tem, obljubim :)
Leave a Reply.